Lidé z Geocaching HQ – lackeys – se zúčastňují desítek mega a giga eventů po celém světě, podávají si ruce, sdílejí dobrodružné příběhy a samozřejmě i příběhy o geocachingu! WatermanHQ je manažerkou speciálních komunitních programů v Geocaching HQ. Nedávno odcestovala do Španělska, kde se zúčastnila megaeventu GEOCASTELLON 2024 (GCAENEV). Zde je shrnutí její cesty.

Ráda jsem opustila déšť v Seattlu a odcestovala do slunné Torreblanky ve Španělsku, abych se zúčastnila megaeventu GEOCASTELLON 2024. Pořadatel eventu Manuel (manupor3) mě připravil na víkend plný zábavy na pláži a geocachingu.

V pátek v podvečer jsem dorazila na malebnou pláž a na taneční párty se žabákem Signalem! Měla jsem možnost setkat se s mnoha nadšenými kačery a probrat naše plány a cíle na víkend.

Sobota byla nabitým dnem, který začal dokončením labkové série na pláži.
Vrcholem dne však byl GPS Maze. Ve spolupráci s městem Torreblanca proměnili organizátoři akce místní „Espai Natura“ (dům přírody) ve třípatrový labyrint. V každém patře byly panely s podrobnostmi o historii geocachingu, odborných termínech a oblíbených keších ve Španělsku. Každé labkové místo v bludišti také vyžadovalo vyřešení hlavolamové kešky! Mezi nimi se mi nejvíce líbila chytře navržená dřevěná krabička s visacím zámkem. K vyluštění kódu jsem potřebovala baterku, abych si posvítila na řadu hřebíků, jejichž stíny zobrazovaly požadované trojmístné číslo. Kreativita těchto keší byla působivá.

Sobotu zakončil večerní event na pláži, kde účastníci ochutnali katalánskou specialitu Cremaet. Dozvěděla jsem se, že pití Cremaetu, kombinace rumu, koření a kávy, je tradiční katalánský způsob zakončení geocachingového eventu, a já jsem tento lahodný zvyk přijala z celého srdce! V neděli ráno jsme se vydali hledat kešky po celé Torreblance. Jednou z mých oblíbených byla Virtual Reward 3.0 TIC TAC TIC TAC. Na úvodních souřadnicích mne stezka přivedla k dřevěné rozhledně. Výhled z věže na lagunu byl brzy ráno úchvatný. Tato virtuálka si vysloužila jeden z mých několika bodů oblíbenosti za to, že mě přivedla na místo, které bych bez geocachingu neobjevila.

Mnohé díky Manuelu Burló a obětavým dobrovolníkům za organizaci a uspořádání nezapomenutelného GEOCASTELLONU. Tento event zachytil ducha dobrodružství a kamarádství, který definuje geocaching, a na který jen tak nezapomenu.

Kéž bych si i to počasí mohla vzít s sebou domů.😎