Nedávno se vydala do Česka, aby se zúčastnila 20 Years of Geocaching Prague 2020 - Edition 2022 Mega-Event (GC7WWWW). Zde je její shrnutí cesty.

Před měsícem jsem měla možnost navštívit Česko, abych se zúčastnila giga-eventu 20 Years of Geocaching Prague 2020 - Edition 2022 (GC7WWWW) s jedním ze zakladatelů naší milované hry, Bryanem. Praha je jedno z nejkrásnějších měst na světě a nejvíce si zaslouží hostit více než 7 000 geocacherů a být prvním Giga-Eventem od roku 2019. Původně se měl konat v roce 2020 na oslavu 20. narozenin geocachingu, ale kvůli pandemii COVID-19 musel být odložen na rok 2022.

Nabitý třídenní eventový víkend začal zlehka v pátek večer zahajovacím eventem, který měl všechny rozehřát na hlavní sobotní den. Místem konání byl malebný areál pro pozemní i vodní sporty na břehu Vltavy, doplněný rodinou labutí, které klidně plavaly sem a tam po břehu řeky.

Hlavní den akce v sobotu trval od 9:00 do 22:00 a bylo toho na něm k vidění a dělání mnoho:

  •  Perfektní počasí
  • Tisíce spokojených geocacherů, které bylo možné potkat
  • Expozice GPS bludiště
  • Spousta zážitků v laboratoři Adventure Lab®
  • Videa z Mezinárodního filmového festivalu Geocaching
  • Workshopy pro tvorbu kreativních keší a využití IT technologií pro kreativní stránky keší
  • Workshopy pro procvičení a osvojení si nástrojů a technik, jako jsou detektory kovů, rybářské pruty Biltema a kešky T5
  • Soutěže a rodinné aktivity

Všichni se báječně bavili!

Neděle začala CITO eventem a jeho unikátním logem do odpadkového koše. Areál se zpočátku zdál být pěkný a čistý, ale geocacheři jsou velmi dobří v hledání věcí v křoví a my jsme skutečně odstranili spoustu odpadků. Trasa byla lineární a po cestě bylo několik míst, kde se daly plné pytle odložit a vyzvednout si nové. To byl dobrý nápad!

 

Po skončení akce CITO jsme se vrátili na místo konání Giga-Eventu na jeho poslední den a několik dalších hodin zábavy. Až příliš brzy nastal čas se rozloučit.

Děkujeme Hoblíkovi, organizačnímu týmu a všem dobrovolníkům, kteří věnovali čtyři roky svého času, aby se tato akce mohla uskutečnit!